Kövess minket!
  
     

Diéták vs. egészséges életmód

Diéták vs. egészséges életmód
2014, március 3.

Ha egy beszélgetés során szóba kerül, hogy ki milyen diétára esküszik, főleg ha a csoportban helyet foglal egy dietetikus vagy egy profi testépítő is, könnyen parázs vita alakulhat ki, hiszen ahány ember, annyi személyes tapasztalat és csodatippek.

Abban azonban a többség egyetért, hogy a szigorú, minimális mennyiségű táplálékbevitellel járó diétákat nem érdemes követni. Itt persze felszólalhatnak azok, akiknek hirtelen kell pár kilótól megszabadulniuk, azonban általános tendencia, hogy a könnyen vesztett kilók, hamar vissza is szaladnak. Éppen ezért nem is érdemes azoknak ilyen radikális diétát választani, akik hosszú távon szeretnének egy egészségesebb, szebb testben élni.

A másik fontos pont, hogy tudnunk kell mit is szeretnénk, hiszen más étrendre van szüksége azoknak, akiknek az izomépítés lenne a cél, illetve azoknak, akik a plusz kilóiktól szabadulnának meg. Azonban vannak olyan egyetemes érvényű igazságok, melyek mindkét csapat tagjaira igazak.

Még pedig:

  • Napi többszöri étkezés (lehetőleg 5X kevesebbet, és ebből is figyeljünk rá, hogy vacsoránk könnyebb legyen)
  • Napi minimum 2 liter víz.
  • Gyógyteák serkentik anyagcserénket és fokozzák a méregtelenítést, pl. zöldtea cukor és édesítőszer nélkül.
  • Zöldség és gyümölcs. Előbbit változatosan, minden mennyiségben. Utóbbit, azért megfontoltan, hisz a gyümölcscukor is cukor.
  •  Natúr csirke- és pulykamell, illetve halak fogyasztása

Ha ezt a pár tanácsot betartjuk és legalább hetente kétszer-háromszor mozgunk egy órát könnyedén elérhetjük a vágyott alakot, önsanyargatás nélkül.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
zsirbontas.hu-gyermek-sportszerek
Hogyan építsük be a sportot gyermekeink mindennapjaiba?

Ha fontos számunkra gyermekeink jövője és az egészséges életvitel beépítése a mindennapi életükbe, akkor az erre való nevelést már fiatalkorban...

Close