Kövess minket!
  
     

Hogyan építsük be a sportot gyermekeink mindennapjaiba?

Hogyan építsük be a sportot gyermekeink mindennapjaiba?
2014, március 3.

Ha fontos számunkra gyermekeink jövője és az egészséges életvitel beépítése a mindennapi életükbe, akkor az erre való nevelést már fiatalkorban el kell kezdenünk.

A legfontosabb, hogy mindig a koruknak megfelelő mozgásformát gyakorolhassák. Azaz a kisebbeknél érdemes olyan foglalkozást választani, ami játékos formában szoktatja őket a mozgásra és annak szeretetére, például különböző labdajátékokkal vagy sportszerekkel. Ha gyermekünk nem rendelkezik túl nagy mozgásigénnyel, és nem szívesen vesz részt ilyen foglalkozásokon, akkor esetleg azzal hozhatjuk meg a kedvét, ha olyan kiegészítőkkel és eszközökkel lepjük meg, melyek tetszenek neki. Például ha a kedvenc rajzfilm figurájával díszített dresszel ajándékozzuk meg. Ha szívesen viseli az adott ruhaneműt, akkor lelkesebben várja foglalkozást, és ott aktívabban fog jelen lenni. Ahogy telnek az évek megjelenhetnek a személyes igények is. Például csemeténknek kedve támad úszni és mire kettőt pislantunk már úszósapkát és fürdőruhát vásárolunk.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha gyermekük maga áll elő valamilyen ötlettel, ha azonban ez nincs így, akkor rendkívül fontos megtalálni a neki való sportot. Adjunk lehetőséget több mozgásforma kipróbálására, hogy megtalálhassa a számára legkedvezőbbet.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
zsirbntas.hu-szabadido
Mozgás a szabadban

Most hogy itt a tavasz, itt az ideje, hogy előbújunk otthonunk kényelméből és a szabadban is töltsünk több időt. Nincs...

Close