Kövess minket!
  
     

Mozgásra fel!

Mozgásra fel!
2014, február 24.

Manapság nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres testmozgás fontosságát. Világszerte egyre több túlsúlyos felnőtt van, és sajnos ez a tendencia ugyanúgy igaz a gyermekekre is. A közoktatásban a folyamatos bővülő tudásanyag háttérbe szorítja a testnevelés órákat. Hosszú évek óta különféle módszerekkel igyekeznek a helyes életvitel felé terelni a gyermekeket, azonban a folyamat egyelőre nem mutat kiemelkedő eredményeket.

A probléma gyökere, hogy otthoni környezetben is kevés időt fordítanak a szülők arra, hogy gyermekeiket mozgásra buzdítsák. Jellemző, hogy ha a szülők sem ügyelnek a helyes életvitelre, beleértve a rendszeres testmozgást, nincs a gyermek előtt jó példa. Az ilyen szempontból rossz példát követő gyermekek túlsúlyos felnőttekké válhatnak, akik később ugyanígy fogják nevelni gyermekeiket.

Azonban ha a szülők kellő figyelmet fordítanak gyermekük rendszeres testmozgására, akkor felcseperedve az új generáció is helyes életvitelt fog követni és erre fogja ösztönözni saját gyermekeit is.

A megoldás tehát abban rejlik, hogy a szülőknek fel kell ismerniük ezt a tényt és lehetőséget, sportolásra kell buzdítaniuk gyermekeiket. Ennek legjobb módszere, ha minél több sportággal megismertetjük a kicsiket, ezáltal nagyobb teret adva nekik arra, hogy megtalálják azt a sportot, melyet rendszeresen szeretnének űzni.

Manapság számos sporteszközt fejlesztenek ki kimondottan gyermekek részére. A lehetőség adott, éljen vele!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube